Китайська Chery відмовляється від локалізації на російському УАЗ

Китайська Chery відмовляється від локалізації на російському УАЗ

26 серпня 2022
0

Китайський автоконцерн Chery, переговори про партнерство з яким вела російська група «Соллерс Авто», через санкційні ризики вирішив відмовитися від планів локалізації на основному підприємстві групи - «Ульянівському автозаводі» (УАЗ). Про це повідомили Вєдомості з посиланням на джерела, знайомі з ситуацією.

Основною причиною, за словами співрозмовників видання, стало потрапляння УАЗу до санкційного списку ЄС на початку червня.

За інформацією російських ЗМІ, китайський автоконцерн все ж може розглядати можливість локалізації в РФ, але поки невідомо, на майданчику якого саме підприємства. Крім того, якщо локалізація все ж буде налагоджена, то продукція скоріш за все буде випускатися не під основним брендом Chery.

Про спільний проект «Соллерс Авто» та Chery з локалізації виробництва машин китайської марки на базі Ульянівського автозаводу в РФ повідомили вперше за підсумками переговорів президента Росії Путіна та голови КНР Сі Цзіньпіна в Пекіні на початку лютого поточного року. Тоді передбачалося, що між компаніями буде укладено стратегічне партнерство, яке включатиме не лише випуск автомобілів, а й розвиток нових технологій у галузі електротранспорту, перспективних модулів та матеріалів для автопрому. Конкретні параметри проекту сторони планували зафіксувати до середини 2022 року.

Джерело: ЦТС

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація