Класичний MINI Cooper перетворили на електромобіль

Класичний MINI Cooper перетворили на електромобіль

02 вересня 2023
0

Команда Gildred Racing вирішила перетворити класичний MINI Cooper на швидкісний електромобіль. Задля цього інженери використали компоненти Tesla.

Спеціальний електромобіль отримав назву Super Cooper EV. Оригінальну ходову частину в ньому замінили на акумулятор і електродвигун, запозичені у Tesla та надані Electric Classic Cars. Завдяки електродвигуну, взятому від Model S, MINI розвиває майже 300 к.с. і 339 Нм максимального крутного моменту.

Встановлені в машині батареї забезпечують Super Cooper EV запас ходу до 240 км. Кожен цікавий електромобіль на базі класичного MINI спочатку ретельно відновлюється, а далі вже починається електрична конверсія. Щоб продемонструвати свою роботу, Gildred Racing представив перший екземпляр Leyland MINI 1971 року випуску в кольорі Riviera Blue зі світло-сірим дахом.

«Це найшвидший, найплавніший і найкращий класичний MINI, на який можна сподіватися. Ми хотіли зберегти цей перший класичний електромобіль із оптимізованою приладовою панеллю та елементами керування, щоб будь-який водій міг просто сісти та поїхати. Він виглядає і відчувається як класичний MINI, за винятком значно більшої потужності, кращої керованості та набагато тихішої роботи для всіх, хто знаходиться в автомобілі», - зазначив Натан Хогланд, механік і виробник Gildred Racing.

Пвідомляється, що Gildred Racing Super Cooper EV вже доступний для попереднього замовлення, стартова ціна новинки становить 140 000 доларів. Очікується, що перші серійні модифіковані електромобілі потраплять до клієнтів на початку 2024 року.

Джерело: Autogeek
Фото: Carscoops

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація