Колишній керівник «АвтоВАЗ» заявив, що розгромив його

Колишній керівник «АвтоВАЗ» заявив, що розгромив його

06 квітня 2023
0

Колишній глава російського автогіганта Бу Андерсон різко висловився про його нинішні результати. Андерссон, який очолював АвтоВАЗ з 2014 по 2016 рік, тепер є генеральним директором UzAuto Motors. В інтерв'ю шведському виданню Dagens industri він похвалився успіхами узбецького заводу, який за рік збільшив продаж автомобілів на 40 відсотків і «розгромив російський АвтоВАЗ».

За словами Бу Андерссона, у 2022 році UzAuto Motors вдалося випустити та реалізувати 335 тисяч автомобілів, що на 40 відсотків більше, ніж рік тому. При цьому АвтоВАЗ, зазначив він, продав за рік лише 200 тисяч машин.

«Ми розгромили російський АвтоВАЗ», - підсумував топ-менеджер.

Бу Андерссон з 2009 по 2013 рік очолював Групу ГАЗ, а 2014-го став президентом АвтоВАЗу. Під його керівництвом виробник випустив дві нові моделі - седан Lada Vesta та хетчбек XRay. Зараз вони не виробляються. Він залишив посаду у 2016 році, коли на АвтоВАЗ прийшов топ-менеджмент французької Renault, написавши заяву за власним бажанням. Наступником Андерссона на цій посаді став француз Ніколя Мор.

Але не слід вважати Бу Андерсона бійцем проти Росії, бо у його діях раніше звучали інші нотки. Наприклад, він був першим із західних менеджерів, який відкрив автосалон Lada в окупованому Криму під російським «триколором» у 2014 році. І цей крок тоді використовували російські пропагандисти.

Джерело: Auto-Consulting

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація