Компанія Audi розробляє «електрифіковану» підвіску

Компанія Audi розробляє «електрифіковану» підвіску

12 серпня 2023
0

Audi не задоволена наявними системами підвіски і подала патент на захист нового винаходу, згідно з яким амортизатор керується за допомогою індукції. Патент був поданий до Бюро патентів і торгових марок Сполучених Штатів і опублікований цього місяця. Теоретично вона виглядає дещо схожою на систему FAST на Ferrari Purosangue, але без елемента прогнозування амортизації.

В опублікованій патентній документації описується амортизатор із демпферним стрижнем, який можна переміщати всередині демпферної трубки, але новим є те, що демпферний стрижень містить два магнітних сердечника, а демпферна трубка містить дві або більше котушок. Ідея полягає в тому, що коли стрижень рухається вгору та вниз по трубі, магнітні сердечники взаємодіють з котушками, пропонуючи кілька потенційних переваг.

Патент також припускає, що нова «електрично керована» підвіска Audi може працювати незалежно від класичних гідравлічних амортизаторів, але ще невідомо, чи буде це економічно ефективним і чи буде якась економія ваги.

Це означає, що нова запатентована підвіска може точніше «відпрацьовувати» нерівності та переналаштовуватись за мікросекунди, поступово збільшуючи або зменшуючи ефект амортизації для підтримки стабільної керованості та виняткової якості їзди. Інша значна перевага полягає в тому, що кінетична енергія амортизаторів може бути зібрана котушками всередині труб амортизатора.

Її можна відправити в систему опалення, як теплову енергію або відшкодувати, як електричну енергію для подальшого використання в амортизаторі за допомогою конденсатора, хоча можливі й інші варіанти зберігання. BMW працює над чимось подібним, припускаючи, що нерівності на дорозі можуть ефективно сприяти збільшенню запасу ходу для електромобілів.

Джерело: Autogeek
Фото: CarBuzz

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація