Компанія Fisker презентувала нові інноваційні електромобілі

Компанія Fisker презентувала нові інноваційні електромобілі

05 серпня 2023
0

Американський бренд Fisker презентував лінійку електромобілів, які конкуруватимуть з Tesla. До неї увійшли кросовер Pear, пікап Alaska та спорткар Ronin. Про це розповіли на сайті Car and Driver.

Зараз Fisker випускає тільки одну модель - електрокросовер Ocean. Він доступний за ціною від $37 499.

На презентації генеральний директор і провідний дизайнер бренду Fisker Генріх Фіскер заявив, компанія хоче збільшити виробництво до 1 мільйона автомобілів на рік. До модельного ряду увійде безліч електромобілів у різних цінових сегментах.

У Fisker заявили, що модельний ряд бренду розшириться до кінця 2025 року. До нього увійдуть чотири повністю електричні моделі.

Які електромобілі показали на презентації Fisker?

Fisker Pear

Найдешевшим електромобілем у лінійці стане компактний кросовер Fisker Pear. Він побудований на легкій і недорогій платформі.

Відмінною рисою Fisker Pear стали незвичайні двері багажника. Вони відчиняються вертикально та ховаються в задньому бампері.

На даху кросовера розмістили сонячні панелі. Вони додатково заряджатимуть електроніку.

В інтер'єрі з'явиться невеликий центральний дисплей, який також є панеллю приладів. Кросовер запропонує шість посадкових місць.

Початкова ціна електрокросовера становитиме менше ніж $30 000. На вибір запропонують кілька модифікацій.

Основними конкурентами Fisker Pear стануть Tesla Model Y і Chevrolet Equinox EV. Модель дебютує в середині 2025 року.

Fisker Alaska

Пікап Fisker Alaska заснований на моделі Ocean, але пропонує інший кузов. Він отримав велику вантажну платформу, яку можна збільшити шляхом складених сидінь другого ряду.

Очікується, що запас ходу базової версії Fisker Alaska становитиме близько 370 км на одному заряді. Топові модифікації зможуть проїхати вже 547 км.

Для Fisker Alaska запропонують широкий асортимент аксесуарів. Вони включатимуть різні ящики для зберігання, набори інструментів і підсвічування вантажної платформи.

Клієнти зможуть замовити електропікап у різних комплектаціях. У майбутньому планується створення позашляхової версії зі збільшеним кліренсом та іншими поліпшеннями для бездоріжжя.

Початкова вартість Fisker Alaska становитиме $45 400. Пікап може надійти у виробництво вже в грудні 2024 року.

Fisker Ronin

Fisker Ronin стане флагманською моделлю бренду. Це чотиридверний спорткар із жорстким дахом із вуглецевого волокна, який можна опустити в спекотну погоду.

Новий спорткар отримав елегантний дизайн. Задні двері відчиняються проти руху, як у багатьох моделей Rolls-Royce.

Fisker Ronin отримає 1000-сильну силову установку з трьома електромоторами. Розгін від 0 до 100 км/год займатиме близько 2 секунд.

Також новинка отримає акумуляторну батарею великої місткості. Вона дасть змогу забезпечити запас ходу на одному заряді до 966 км.

Спорткар конкуруватиме з Tesla Roadster другого покоління, який може надійти у виробництво вже у 2024 році. Fisker Ronin планують випустити у 2025 році.

Вартість флагманського електромобіля не розкривається. Очікується, що початкова ціна становитиме близько $150 000.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація