Компанія Lotus вважає, що зможе захопити ринок розкішних електромобілів

Компанія Lotus вважає, що зможе захопити ринок розкішних електромобілів

27 лютого 2024
0

Компанія Lotus Tech зосередить зусилля на найвищому сегменті ринку електромобілів зі своїм позашляховиком Eletre та седаном Emeya, які пропонуватимуться не лише в США та Європі, але й у Китаї. Згодом планується розширення поточної лінійки розкішних електромобілів.

Автовиробник планує здійснити цей план завдяки ресурсам та підтримці свого власника - китайської компанії Geely. Також нещодавно компанія залучила понад 880 мільйонів доларів у вигляді фінансових зобов'язань, завдяки злиттю SPAC.

«До кінця року Lotus буде випускати чотири автомобілі, три з них електромобілі. Ці чотири моделі наразі доступні в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні, а частина з них також доступна у Великобританії та ЄС. У третьому кварталі цього року в США надійде нова модель електричного SUV, тому різні ринки матимуть різні стратегії, різні пропозиції продуктів і різні умови», - сказав фінансовий директор Lotus Tech Алексіус Лі.

Завдяки такому плану, Lotus Eletre та Lotus Emeya матимуть цінник в діапазоні від 80 000 до 150 000 доларів. Компанія вважає, що сегмент розкішних автомобілів стрімко розвивається, а тому хоче зайняти цю нішу однією з перших.

Цікаво, що такі конкуренти, як Mercedes-Benz, BMW та Polestar, не погоджуються з тезою, що глобальний ринок розкішних електромобілів в ціновому сегменті від 80 до 150 тисяч доларів недостатньо охоплений, а отже - не збираються інвестувати в розробку таких автомобілів.

Джерело: 24tv.ua
Фото: Autoblog

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація