Компанія Rivian створює власний рейтинг зарядних станцій

Компанія Rivian створює власний рейтинг зарядних станцій

16 квітня 2024
0

Немає нічого гіршого, ніж спланувати поїздку та прокласти маршрут із усіма вибраними точками зарядки, а потім виявити, що один із зарядних пристроїв не працює. Компанія Rivian взялась за вирішення цієї проблеми.

У рамках останнього оновлення програмного забезпечення електричний стартап інтегрував у власні авто новостворений рейтинг зарядних станцій. Він використовує дані, зібрані з транспортних засобів своїх клієнтів, щоб оцінити станції зарядки. Станції оцінюються на основі таких речей, як час роботи мережі, успішні сеанси заряджання та максимальна продуктивність зарядного пристрою.

З цього Rivian об'єднує дані та виставляє кожній станції буквену оцінку, так само, як вчитель може поставити учневі. Найкращі зарядні станції отримують оцінку A, а найгірші - F. На жаль, станцій в останній категорії більше, ніж очікував глава відділу програмного забезпечення автовиробника Вассім Бенсаїд.

«Як не дивно, насправді є кілька зарядних пристроїв з рейтингом F», - сказав Бенсаїд.

Rivian збирає дані вже більше року, щоб мати можливість запустити продукт із достатньою точністю. Однак Бенсаїд визнає, що оскільки автовиробник випустив лише 100 000 автомобілів на сьогоднішній день, він не може дати повну картину зарядних станцій в США та Канаді.

У всякому разі, поки що не може. Бенсаїд каже, що кожен сеанс заряджання допомагає надавати більше даних, роблячи інформацію надійнішою. Rivian також працює над системою оцінки клієнтів, яка дозволить їм надавати власні відгуки про досвід заряджання, щоб враховувати речі, які транспортний засіб не може виявити.

Пропозиція системи рейтингу зарядних станцій може бути дуже корисною для власників Rivian, оскільки водії електромобілів часто скаржаться, що американська зарядна інфраструктура потребує доопрацювання. У 2023 році компанія J.D. Power повідомила, що рівень задоволеності зарядними станціями був найнижчим з моменту початку збору даних через повільну швидкість зарядки.

Джерело: Autogeek

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація