Компанія Continental показала інноваційні шини для вантажівок і автобусів

Компанія Continental показала інноваційні шини для вантажівок і автобусів

23 вересня 2022
0

На виставці IAA Transportation 2022 в Ганновері компанія Continental презентує ряд інноваційних продуктів, що дозволяють зробити шини більш екологічними і економічними. Спеціально для електричних вантажівок і автобусів була розроблена шина Conti Urban, в якій частка переробленої і відновлюваної сировини досягає 50%, а після першої заміни протектора - і зовсім 90%. Також була проведена робота з оптимізації рівня шуму.

Концептуальна шина вже отримала схвалення для використання на дорогах загального користування і незабаром буде запущена у виробництво. Відзначимо, що в 2021 році частка електробусів на європейському ринку збільшилася до 10%, а реєстрація нових електробусів - до 30%. За прогнозами, з 2021 по 2025 рік темпи зростання такого виду транспорту досягнуть 35% на рік.

На стенді компанії також презентована і спеціальна шина для інноваційного напівпричепа з електричною віссю, що працює в парі з гібридним, дизельним тягачем. Спеціальний склад протектора забезпечує хороший баланс між зчіпними властивостями і терміном служби.

На виставці IAA Transportation 2022 також відбулася презентація нової шини для магістральних автоперевезень - Efficient Pro Gen 3 +. Завдяки зменшеному на 9% опору каченню, порівняно з попередницею, вона знижує витрату палива, а разом з ним і шкідливі викиди. Для прикладу, парк з 500 вантажівок, взутих у нові шини, дозволяє скоротити щорічні викиди СО2 до 465 метричних тон.

Крім того, компанія продемонструвала ще одне своє передове рішення - цифрове управління шинами Conti Connect 2. Воно допомагає стежити за станом кожної шини (тиском, температурою і глибиною протектора) на вантажівках і причепах автопарку. Це дозволяє поліпшити економічність транспортних засобів і уникнути передчасної заміни, а значить і незапланованих простоїв.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація