Компанія Dacia випустила 10-мільйонний автомобіль

Компанія Dacia випустила 10-мільйонний автомобіль

29 квітня 2022
0

З конвеєра у румунському місті Міовені зійшла 10-мільйонна Dacia. Знаковим став кросовер Dacia Duster сірого кольору у версії Extreme LE. Про це повідомляє офіційний сайт Renault Group.

Для досягнення такого результату румунської марки знадобилося 54 роки. Підприємство запустили у серпні 1968 року й від самого початку воно випускало за ліцензією моделі Renault. Первісток Dacia 1100 був копією задньомоторного Renault R8, а модель 1300, що з'явилася в 1969 році, - румунською версією Renault 12.

Мільйонний автомобіль Dacia був випущений у 1985 році, а двомільйонний - у 1998. Через рік компанія стала частиною Renault Group і з того часу обсяги виробництва почали зростати - у 2014 році зібрали вже п'ятимільйонну Dacia.

До речі, нещодавно був випущений двомільйонний Duster. Також серед наймасовіших моделей в історії румунського бренду - Sandero (2,6 млн автомобілів) та Logan (1,95 млн).

Наразі автомобілі під цією маркою продаються у 44 країнах світу. Крім Румунії, їх також збирають у Марокко та Китаї. З'явився в лінійці перший електромобіль Dacia - компактний кросовер Spring.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація