Компанія Dodge представила електричний Charger Daytona SRT

Компанія Dodge представила електричний Charger Daytona SRT

18 серпня 2022
0

Майбутнє електричних маслкрів, у яке мало хто вірив, уже настало. Dodge представив повністю електричний Charger Daytona SRT. Модель поки що перебуває в статусі концепту, але компанія обіцяє її поставити на конвеєр.

Електрокар презентували в рамках заходу Dodge Speed ??Week у Понтіаку (штат Мічиган, США). Він має приголомшливий вигляд. До особливостей дизайну Charger Daytona SRT увійшло використання елементу R-Wing, який встановлений у передній частині та спрямовує потоки повітря для покращення аеродинаміки. Його доповнили світлодіодною смугою. Також концепт отримав панорамний дах та великі колеса.

Салон моделі на вигляд не такий ефектний. У його оснащення увійшли кермове колесо з пласким верхом і низом, 16-дюймова цифрова панель приладів і мультимедійна система з 12,3-дюймовим екраном, орієнтованим на водія. Також є проєкційний дисплей на 8 дюймів, важіль перемикання передач у стилістиці класичних Dodge та унікальне підсвічування, розроблене спеціально для цієї моделі. Каркаси крісел виготовлені з карбону.

Концепт оснащений новою трансмісією, що отримала назву Banshee. У компанії стверджують, що ця установка відрізняється високою продуктивністю і за своїми показниками затьмарює двигуни Hemi, Hellcat та Redeye. Вона охоплює два електромотори, які сумарно можуть генерувати до 700 к.с. потужності. Запас ходу обіцяють до 800 км.

У Charger Daytona SRT використовується нова багатошвидкісна коробка eRupt з електромеханічним перемиканням передач, яка забезпечить ривки під час прискорення. Акустична система вихлопу Fratzonic видає звук двигуна V8 гучністю 126 децибел. Серійний варіант моделі представлять у 2024 році. Модель вийде в кузовах купе, ліфтбек та седан.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація