Компанія Lexus розкрив подробиці про новий електричний суперкар

Компанія Lexus розкрив подробиці про новий електричний суперкар

08 грудня 2022
1

Lexus Electrified Sport - одна з тридцяти електричних моделей, які Toyota та Lexus планують випустити до 2030 року. Вперше концепт майбутнього флагмана електричної лінійки постав перед публікою у грудні минулого року під час презентації стратегії подальшого розвитку Toyota Motor. З того часу Lexus дозовано публікує інформацію про Electrified Sport.

Подробицями про новинку поділився головний інженер проєкту Такасі Ватанабе. З його слів, електричний спорткар подарує власникам ті ж самі відчуття, що й під час їзди на бензинових суперкарах.

Зокрема, Electrified Sport оснастять емулятором механічної коробки передач із класичним важелем перемикання та педаллю зчеплення. Його робота супроводжуватиметься детально прописаним саундтреком, що імітує роботу двигуна внутрішнього згоряння та клацання при зміні передач. Розробники передбачили навіть імітацію розриву потоку потужності, як справжньому «трипедальному» автомобілі. А при недбалому поводженні зі зчепленням з наступною різкою подачею потужності водія чекають ті ж відчуття, що і в автомобілі, який реально заглох. Як кажуть у компанії, емулятор для Electrified Sport вже проходить обкатку на електричному кросовері Lexus UX 300e.

В основу майбутнього флагмана ляже абсолютно нова платформа. Також обіцяні вуглепластиковий кузов, гоночні налаштування підвіски та управління по дротах, як у серійного Lexus RZ. Більш того, механічного зв'язку з колесами не буде не тільки у керма, а й у гальм. Раніше таке рішення не застосовувалося на жодній серійній дорожній моделі Toyota та Lexus.

Інформація про силову установку Lexus Electrified Sport не розголошуєтьсяі. Відомо лише, що спорткар буде повнопривідним. З місця до 100 км/год електромобіль зможе прискорюватись приблизно за 2,0 секунди. Також очікується, революційна твердотільна батарея, здатна забезпечити значний запас ходу.

На ринку ідейний спадкоємець бензинового суперкару Lexus LFA з'явиться до кінця десятиліття. Дата прем’єри Lexus Electrified Sport поки не названа.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Andriy86  

А вихлопні труби з димогенератором будуть встановлювати?

+2-3ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація