Компанія Yokohama пішла з Россії

Компанія Yokohama пішла з Россії

21 березня 2022
0

В Росії припинив роботу останній іноземний виробник шин, японська компанія Yokohama Rubber Co. Ltd. Підприємство припиняє виробництво на заводі шин російської «дочки» у Липецьку. Раніше роботу в РФ зупинили Michelin, Bridgestone та Continental.

На російському заводі компанія виготовляє шини для легкових машин. У коментарі для Tire Business представник компанії зазначив, що «щиро сподівається на якнайшвидше вирішення ситуації в Росії та Україні та забезпечення миру та безпеки всіх людей».

Шинники пояснюють зупинку не лише протестом проти війни в Україні, а й спільними для всієї автопромисловості проблемами з постачанням через санкції. Так, у Michelin прямо вказали на труднощі з постачанням сировини та напівфабрикатів. У Bridgestone говорили про «серйозні проблеми, викликані перебоями в ланцюжку поставок і логістику, волатильністю національної та іноземної валюти», пише російський «Комерсант».

Джерело видання пояснило, що традиційно проблеми пов'язані з натуральним каучуком, якого немає у РФ. Також бракує хімікатів, необхідні виробництва.

Росіяни навряд чи зіткнуться з дефіцитом літніх шин, адже асортименти випускаються заздалегідь, щоб до початку сезону продукція вже була відвантажена на склади дистрибуторів. Проблеми у покупців виникнуть трохи згодом. Поки що в РФ планують намагатися шукати сировину для власного виробництва та збільшувати імпорт із Китаю.

Nokian Tyres - одна з небагатьох компаній, що вирішила залишитись на россійскому ринку. Сподіваємось вони найближчим часом змінять свою точку зору...

Джерело: Обозреватель

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація