КТМ встановив на кермо своїх мотоциклів сенсорний дисплей

КТМ встановив на кермо своїх мотоциклів сенсорний дисплей

13 жовтня 2024
0

Виробник мотоциклів KTM додав у свої моделі перміум-сегменту комутаційний пристрій на кермі з сенсорною панеллю.

З сенсорного дисплея KTM починає впроваджувати HMI (інтерфейс «людина-машина»), який має поліпшити інтуїтивно зрозумілий досвід водіння та мінімізувати відволікання від дороги.

Панель приладів TFT із роздільною здатністю 1280 x 720 тепер оснащена новою функцією індуктивного сенсорного екрану з інноваційним покриттям (Anti-Reflex, Anti-Fingerprint і Anti-Glare). Це робить інтерфейс користувача більш видимим з усіх кутів. Привабливості додає поява 256 000 кольорів, що замінила попередню палітру на 65 000 відтінків.

Індуктивний сенсорний екран забезпечує плавний і легкий доступ до інформації незалежно від погоди чи спорядження для верхової їзди. Тепер працювати по ньому можна як в рукавичках, так і без них.

Віртуальні кнопки швидкого доступу на екрані усувають потребу в допоміжних перемикачах і дозволяють отримати доступ до таких функцій, як увімкнення підігріву ручок, підігрів сидіння водія та протитуманні фари залежно від моделі.

Тепер КТМ має спеціальну кнопку режиму їзди, новий 5-позиційний джойстик, нові кнопки круїз-контролю, A/M (автоматичний/ручний) для моделей AMT. Додано новий перемикач світла та запалювання.

При цьому нові кнопки також мають підсвічування та графіку, розташовану в оптимальних і логічних положеннях, Їх тепер можна легко знайти під час їзди в будь-яких умовах.

Офлайн-навігація по карті нині інтегрована в модуль підключення мотоцикла, забезпечуючи навігацію в реальному часі без синхронізації або прив'язки до мобільного телефону. Це дозволяє здійснювати активне ведення маршруту та планування маршруту тощо.

Залишатися на зв'язку зі світом за межами вашого шолома також стало ще простіше завдяки оновленому модулю зв'язку CCU3.0 із 32 ГБ пам'яті та 3 ГБ оперативної пам'яті, який працює під керуванням операційної системи Android Automotive. Це дозволяє підключатися до Інтернету за допомогою eSim, GPS-антени, Bluetooth і Wi-Fi.

Завдяки цьому новому підходу буде набагато легше оновлювати функції та характеристики протягом усього терміну експлуатації мотоцикла. Поки всі оновлення здійснюватимуться через дилера KTM, але в майбутньому це можна буде робити безпосередньо на мотоциклі.

Розробники порівнюють появу приладової панелі KTM Premium Dashboard з новою ерою в технологіях, де інноваційна TFT-панель є лише початком. Щоправда, абсолютно нова приладова панель TFT спочатку буде доступна на моделях преміум-класу KTM, а в найближчі роки до асортименту буде додано більше опцій.

Джерело: 24tv.ua
Фото: KTM

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація