Китайці створили аналог ChatGPT для керування автомобілями

Китайці створили аналог ChatGPT для керування автомобілями

13 квітня 2023
0

Здатність масових транспортних засобів до автономного керування буде серйозно посилена завдяки новітній китайській розробці під назвою DriveGPT. Її творці діяли з огляду на світовий хіт у галузі штучного інтелекту - ChatGPT.

Китайський стартап Haomo.ai презентував публіці свій DriveGPT - перший у своєму роді проект в галузі автономного водіння. Компанія створила технологію RLHF (Reinforced Learning with Human Feedback), яка передбачає навчання генеративної нейронної мережі за допомогою зворотного зв'язку від людини в процесі керування транспортним засобом.

Програма навчалася на ситуаціях, у яких водію автомобіля, оснащеного опціями автономного водіння, доводилося брати керування на себе. Це відбувалося у процесі їзди дорогами загального користування. Для тренування штучного інтелекту потрібно понад 40 млн. кілометрів пробігу. DriveGPT вперше встановлять на гібридний китайський кросовер Wey Mocca DHT-PHEV, який незабаром буде запущений у масове виробництво.

Компанія Haomo.ai відома тим, що була створена у 2019 році за участю Great Wall Motors. Її розробки в галузі автономного керування вже знайшли застосування приблизно на 20 моделях концерну.

Джерело: АвтоВзгляд
Фото: CnEVPost

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація