Lexus не зміг захистити права на фірмову радіаторну решітку

Lexus не зміг захистити права на фірмову радіаторну решітку

02 липня 2022
0

Компанія Lexus зіткнулася з труднощами в Австралії при реєстрації дизайну фірмових веретеноподібних решіток радіатора, яка носить назву Down Under. Місцеве патентне відомство визнало, що у «гриля» японської марки «недостатньо зовнішніх особливостей», щоб захистити права на його дизайн. У Lexus на це відповіли, що решітка - це важлива частина стилю автомобілів компанії, за яким їх відрізняють від машин інших марок.

Останнім часом все більше автовиробників (переважно китайських) приміряють на свої автомобілі радіаторну решітку характерної форми. Один із останніх прикладів - це спортивний седан Chery Arrizo 5 GT. Його подібність із автомобілями Lexus через оформлення передньої частини відзначали зокрема ЗМІ Китаю. Автомобіль зі схожою решіткою є і Geely - це Atlas Pro X.

Втім, невідомо, чи пов'язана нова мода на веретеноподібні грати з тим, що Lexus спробував захистити фірмовий дизайн. Так чи інакше, в Австралії заявку на патент було відхилено.

Раніше стало відомо, що японський автовиробник не має наміру відмовлятися від цього елемента дизайну навіть в електрокарах, яким решітка радіатора взагалі не потрібна.

Джерело: Carsales.com.au

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація