Lotus готує новий електричний спорткар

Lotus готує новий електричний спорткар

07 травня 2024
0

Новий спортивний електромобіль від Lotus може коштувати близько 95 000 доларів, коли він вийде на ринок, тобто він буде трохи дешевшим, ніж діючий спорткар британської марки під назвою Emira з бензиновим V6.

Очікується, що Lotus випустить свій новий електричний спорткар у 2025 році. Нова модель, наразі відома як Type 135, стане конкурентом електричним Porsche Cayman і Boxster. Спочатку Type 135 планувалося розробити спільно з Alpine, але компанії розійшлися щодо проекту.

Відомо, що основою спортивного автомобіля стане нова архітектура LEVA, яка легко конфігурується та використовуватиметься для кількох автомобілів.

У випадку з Type 135 Lotus встановить акумуляторну батарею безпосередньо за пасажирським відсіком у тій самій зоні, де на машинах з центральним розташуванням ДВЗ встановлено двигун.

Хоча більшість електромобілів мають батареї в підлозі, розміщення їх позаду салону дозволить Lotus оптимізувати положення за кермом, дозволяючи пасажирам сидіти якомога нижче. Видання Car Magazine стверджує, що базова версія новинки матиме тягову батарею ємністю 66 кВт.год, а більш дорогі варіанти - акумулятор на 99 кВт.год.

Також очікується принаймні два варіанти силової установки. Найдоступнішою буде одномоторна версія із заднім приводом і потужністю 462 к.с. На вершині модельної лінійки розташується авто з парою двигунів на 872 к.с. і системою повного приводу.

Джерело: Autogeek
Фото: Carscoops

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація