Lotus представив електроседан Emeya з активною аеродинамікою

Lotus представив електроседан Emeya з активною аеродинамікою

09 вересня 2023
0

У Нью-Йорку презентували новий Lotus Emeya. Седан став уже третім електромобілем британської марки після суперкара Evija і кросовера Eletre. Він надійде у виробництво з 2024 року. Подробиці новинки розкрили на офіційному сайті Lotus.

Електромобіль Lotus Emeya - обтічний чотиримісний седан-купе довжиною майже 5 метрів. Його основними конкурентами стануть Porsche Taycan і Tesla Model S. Виробництво моделі налагодять у Китаї на підприємстві Geely, адже Lotus входить до цього концерну.

У седана витягнутий силует з вираженим «носом» і аркоподібним дахом. Оригінально виглядають тоненькі діодні фари. Дверні ручки виконані висувними, а замість дзеркал заднього виду встановлені камери. Передній і задній спойлери виконані регульованими.

В оздобленні салону Lotus Emeya поряд зі шкірою Nappa і алькантарою присутня тканина, отримана з переробленого котону. Усередині встановлено чотири окремі крісла.

На передній панелі встановлено тоненький віртуальний щиток приладів і великий тачскрін. Також є проєкція на лобове скло і окремий екран для переднього пасажира. Крім того, новий Lotus Emeya отримав пневмопідвіску, акустику з технологією придушення шумів і систему напівавтономного водіння.

Електромобіль Lotus Emeya побудований на платформі кросовера Eletre і використовує його силові установки на 600 і 905 к.с. Топовий варіант здатний розігнатися до 100 км/год за 2,8 с, а його максимальна швидкість обмежена на 255 км/год. Розробники також обіцяють цікаву керованість.

Новий Lotus Emeya отримав батарею на 102 кВт.год, а його запас ходу становитиме майже 600 км. Підтримується швидка зарядка потужністю 350 кВт: у цьому разі підзарядити електрокар на 80% можна за 18 хвилин, а за 5 хвилин додати 150 км запасу ходу.

Нагадаємо, китайський автовиробник Geely потрапив до переліку міжнародних спонсорів війни. Geely належить приватному власнику китайського підприємця-мільярдера Лі Шуфу та володіє такими брендами, як Geely Auto, Lynk&Co, Zeekr, Volvo Cars, Polestar, Lotus, London Electric Vehicle Company, Farizon Auto, CAOCAO Mobility.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація