Lotus розробив надшвидкісну зарядку для електромобілів

Lotus розробив надшвидкісну зарядку для електромобілів

29 листопада 2023
0

Lotus, який зараз належить китайському холдингу Geely, представив власні рішення для зарядки електромобілів. Презентація лінійки рішень відбулася у Великій Британії на виставці електромобілів.

Зокрема, фахівці компанії розробили універсальний надшвидкий зарядний пристрій постійного струму потужністю 450 кВт із рідинним охолодженням. За даними розробників, за 5 хвилин підключення батарея Lotus Eletre R поповнюється на 142 км. При використанні Rapid Charger потужністю 350 кВт, батарея кросовера поповнюється від 10 до 80% ємності за 20 хвилин або за 5 хвилин на 120 км шляху.

Також компанія представила модульну силову шафу, яку можна встановлювати всередині приміщень, наприклад, на зупинках. Як стверджується, він пропонує найкращі на ринку можливості вихідної потужності до 480 кВт.

Третє рішення - зарядний термінал, що дозволяє заряджати до чотирьох електромобілів одночасно. Максимальний вихідний струм пристрою - 600 А, що дозволяє задовольнити потреби всіх водіїв електромобілів. Це може бути короткочасна підзарядка під час поїздки або швидка зарядка для поїздок на далекі відстані.

Для всіх елементів цього набору комерційних рішень для заряджання електромобілів Lotus використовує технології охолодження рідини. Це дозволяє швидше та простіше поповнювати батареї.

У Китаї ці рішення використовуються. У більшості європейських країн та на Близькому Сході розгортання системи очікується у другому кварталі 2024 року.

Як було оголошено в 2018 році під час презентації стратегії Vision80, до 2028 року Lotus перетвориться на повністю електричний глобальний бренд розкішних технологій. У цьому переході компанія прагне розробити власну лінійку зарядних пристроїв для електромобілів.

Серійне виробництво першого електричного кросовера Eletre компанія запустила в березні 2022 року. Постачання автомобіля клієнтам з Великобританії, Європи та Китаю почалися цього року.

Джерело: Авто Центр
Фото: Lotus

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація