Maserati Ghibli та Quattroporte стануть єдиним цілим

Maserati Ghibli та Quattroporte стануть єдиним цілим

12 серпня 2022
0

Італійська Maserati поступово електрифікує свій модельний ряд, однак деякі машини взагалі зникнуть з лінійки виробника. Йдеться про седани Ghibli та Quattroporte. У компанії вирішили поєднати ці дві моделі в одну, при цьому машина залишиться за розмірами як Ghibli, але збереже назву Quattroporte.

«Довгостроковий план полягає в тому, що Ghibli буде замінено на Quattroporte. Ghibli та Quattroporte стануть єдиним цілим. Таким чином, Quattroporte стане короткобазною моделлю розміром з Ghibli, але під назвою Quattroporte. Відверто кажучи, сегмент великих седанів, у якому конкурує Ghibli, сильно скоротився», - кажуть у Maserati.

Крім того, майбутній седан Quattroporte точно отримає електричну силову установку, версії з ДВЗ нібито теж розглядаються, але базуватися седан буде на платформі STLA. Також оголошено, що компанія незабаром припинить використовувати V-подібні «вісімки» Ferrari F154, які поступляться місцем V6 під назвою Maserati Nettuno. Втім, і цьому двигуну уготована недовга кар'єра, адже автовиробник має намір до 2030 року повністю позбутися ДВЗ.

Джерело: АвтоСвіт

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація