Майже половина проданих минулого року Ferrari були гібридами

Майже половина проданих минулого року Ferrari були гібридами

06 лютого 2024
0

У 2023 році Ferrari зробила значний крок у напрямку електрифікації своїх автомобілів, згідно з останніми даними продажів.

Майже половина всіх проданих цього року автомобілів марки були гібридними моделями, що відображає зростання інтересу до електрифікованих транспортних засобів. Про це пише Motor 1.

На частку гібридів припало 44 відсотки від загального числа продажів Ferrari у 2023 році. Це подвоєння порівняно з попереднім роком і є реакцією на зростаючий попит на моделі, що використовують електроенергію.

Протягом року в лінійці Ferrari було представлено чотири гібридних автомобілі та шість моделей із двигунами внутрішнього згоряння. Найпопулярнішими виявилися моделі 296 і SF90, що підтверджує підвищений інтерес до гібридних технологій.

Однак, незважаючи на зростання гібридних продажів, компанія зберігає частку продажів моделей із двигунами внутрішнього згоряння - до 20 відсотків від загального обсягу.

Наступним кроком для Ferrari стане випуск повністю електричних автомобілів. Перший чистий електромобіль від Ferrari заплановано на четвертий квартал 2025 року, його збиратимуть на новому виробничому об'єкті в Маранелло.

Прогнози припускають, що до кінця десятиліття електричні автомобілі становитимуть 40 відсотків від річного обсягу продажів Ferrari, підтверджуючи прогрес компанії в переході до більш екологічно чистих технологій.

Одночасно з цим Ferrari також працює над дотриманням екологічних стандартів в автоспорті, адаптуючи свої перегонові машини до роботи на екологічно чистому паливі в рамках стратегії FIA «Чистий нульовий викид вуглецю до 2030 року».

Джерело: NV.UA

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація