Mazda розкрила подробиці про перший масовий електричний седан

Mazda розкрила подробиці про перший масовий електричний седан

14 серпня 2024
7

Компанія Mazda підтвердила глобальний запуск нового електричного седана EZ-6. Через брак електромобілів у модельній лінійці японський автовиробник відстає від конкурентів на ключових світових автомобільних ринках. Так, продажі Mazda у червні 2024 року впали на 31% порівняно з минулим роком.

Генеральний директор Mazda, Масахіро Моро, сказав, що компанія співпрацюватиме з Changan, щоб «перевернути бізнес Mazda в Китаї» з випуском автомобілів на потреби ринку в квітні. Хоча очікувалося, що EZ-6 буде представлено виключно в Китаї, схоже, що електричний седан потрапить і на інші закордонні ринки.

Вчора Mazda підтвердила, що EZ-6 стане її першим «справді глобальним» електричним седаном. Mazda та Chanhan підписали угоду про використання спільного підприємства як науково-дослідної та виробничої бази.

Mazda EZ-6 буде офіційно представлена цієї осені, спочатку в Китаї та Європі. Відомо, що авто оснащене інноваційним чіпом Qualcomm SA8155P, чотирма панорамними камерами високої чіткості та 12 ультразвуковими радарами. За словами Mazda, автомобіль отримає такі функції, як автономне водіння та дистанційне паркування.

Очікується, що Mazda EZ-6 матиме запас ходу до 600 км за циклом CLTC. Усі технічні характеристики та ціни новинки стануть відомі ближче до початку продажів.

Джерело: Autogeek
Фото: Electrek

Обговорення новини

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація
Oleg_H  

Отак потихеньку японці переходять на китайські платформи.
Це повідомлення для тих, хто до цього часу рахують китайські авто гівном

+6-3ВІДПОВІСТИ  
3xcool  

Oleg_H, так вони в своїй більшості і є гівно.
Не просто так Ауді вирішили свої авто, розроблені спільно з китайцями маркувати окремо та без 4 кілець.
Але китайці вміють у виробництво і робити це дешево, завдяки субсидіям. Для мазди дивний крок, 6ка не погана продавалась, особливо на ключовому ринку в США.
Це авто намальовано гарно, можливо це виключно крок для продажів в Китаї та в ЄС, для цих ринків це прагматичний крок, оскільки тут мазда з своєю Mazda 6 не самий сильний гравець.
Поживемо подивимось, загалом мазда демонструє гарне зростання останні 10 років і здається знає, що робити.

+5-5ВІДПОВІСТИ  
Oleg_H  

3xcool, Так. 6ка мазда завжди подобалась по співвідношенню ціна/якість.
Просто це вже не перший виробник, який переходить на китайські платформи. Той самий мерс з byd дензу зробили, яка теж має продаватись в європі. Так мерс відпочиває проти цієї дензи по всім характеристикам

+3-1ВІДПОВІСТИ  
Показати ще 3
поціновувач  

на вигляд як ІD 7) сподіваюсь "це" не сприятиме загибелі двз 6-ки

ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація