McLaren продемонстрував нову філософію дизайну

McLaren продемонстрував нову філософію дизайну

29 березня 2024
0

Декілька днів тому стало відомо, що компанія McLaren Group Limited перейшла у власність суверенного фонду Бахрейну. Зі слів голови правління групи Пола Уолша, нові фінансові вливання дозволять зосередитись на розробці нових моделей та технологій. І перший крок у цьому напрямі вже зроблено - продемонстровано нову мову дизайну бренду. Він з'явиться на суперкарах наступного покоління.

Судячи з єдиного тизеру та набору ескізів, новий стиль не сильно відрізняється від нинішнього. Обидва натхненні Формулою-1. Майбутні суперкари бренду збережуть низький ніс та два окремі симетричні елементи. Новий 750S із вбудованим блоком фар та повітрозабірника - чудовий приклад цього. Але як це виглядатиме на моделях наступного покоління, не уточнюється.

Бічний профіль майбутніх моделей буде різкішим, ніж у 750S. Дах більш плоский та плавніше переходить у задню частину кузова. Переднє крило більш виражене, а вигин дверей глибший. Загалом за рахунок аеродинамічних елементів автомобіль на ескізах виглядає ширшим та нижчим.

Нова філософія дизайну застосована й до інтер'єру. За рахунок великої кількості увігнутих поверхонь кабіна виглядає «закругленою», але при цьому без шкоди простору.

Новий гіперкар McLaren очікується пізніше цього року. За попередньою інформацією, це буде гібрид потужністю понад 1000 к.с. Не виключено, що він першим приміряє нову мову дизайну бренду.

Джерело: Авто Центр
Фото: McLaren

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація