Mercedes-Benz готує компактний електричний седан EQC

Mercedes-Benz готує компактний електричний седан EQC

18 серпня 2023
0

Компанія Mercedes-Benz розробляє компактний електричний седан EQC. Концепт-кар, що стане передвісником серійної машини, покажуть публіці вже цього року на автосалоні в Мюнхені.

Початок продажів новинки у Європі запланований на першу половину 2025 року. Новий EQC є першою з чотирьох серійних моделей, які будуть використовувати модульну архітектуру MMA - платформу, яка підтримує електромобілі та авто з ДВЗ. MMA повинна замінити існуючу модульну передньопривідну архітектуру MFA.

Центральне місце в новій платформі займає електрична архітектура на 800 вольт і система силової електроніки з карбіду кремнію. Стверджується, що разом вони забезпечують значне підвищення ефективності тягових батарей.

Покупці нового седана EQC зможуть вибирати між задньопривідним варіантом, що буде оснащено одним електромотором і повнопривідною версією з парою двигунів. Новинка буде приводитись у рух літій-іонно-фосфатним, або літій-іонним акумулятором ємністю до 100 кВт.год і відповідно запасом ходу на одному заряді до 850 км.

Синхронні електричні двигуни з постійними магнітами власного виробництва планується використовувати у поєднанні з новою двошвидкісною коробкою передач.

Mercedes планує виробляти EQC з датчиками, камерами та програмним забезпеченням для автопілота третього рівня. Покупці зможуть увімкнути його та інші додаткові функції через мобільне підключення 5G.

Виробництво нового EQC та інших моделей на платформі MMA планують розвернути на німецькому та угорському заводах Mercedes у Раштатті та Кечкеметі відповідно.

Джерело: Autogeek
Фото: MotorTrend

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація