Mercedes-Benz і Stellantis зупиняють виробництво акумуляторів для електромобілів у ЄС

Mercedes-Benz і Stellantis зупиняють виробництво акумуляторів для електромобілів у ЄС

05 червня 2024
0

Mercedes-Benz і Stellantis припинили роботу над своїми спільними проектами європейського виробництва акумуляторів для електромобілів і переосмислюють, у якому напрямку рухатися вперед з можливістю переходу на більш дешеві літій-залізо-фосфатні елементи.

У 2021 році Mercedes-Benz і Stellantis вперше створили спільне підприємство з виробництва елементів живлення, назвавши його Automotive Cells Company (ACC). Раніше цього року ACC залучила 4,7 мільярда доларів для будівництва чотирьох заводів. Спільне підприємство вже відкрило один завод у Дувріні, Франція.

Проте, за даними Bloomberg, робота на майбутніх заводах ACC у Німеччині і Італії зупинена. При цьому ACC ще не прийняла остаточного рішення, що робити з цими виробничими майданчиками. Компанія заявляє, що планує залишатися гнучкою щодо швидкості інвестицій, реагуючи на ринкові тенденції, і наприкінці року вирішить подальшу долю цих заводів.

Голова ACC Янн Вінсент зазначив, що попит на електромобілі в Європі сповільнився - незважаючи на те, що продажі електромобілів у квітні зросли на 14,8% у річному обчисленні, швидше, ніж продажі неелектрифікованих автомобілів, але повільніше, ніж гібридів. Він також зауважив, що зростання головним чином очікується в сегментах масового ринку, на що багато західних виробників електромобілів досі не спромоглися націлитися, хоча китайські автовиробники починають це робити, особливо в Європі.

Джерело: Autogeek
Фото: Electrek

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація