Mercedes-Benz інвестує 1 млрд євро в завод у Польщі

Mercedes-Benz інвестує 1 млрд євро в завод у Польщі

13 грудня 2022
0

Mercedes-Benz Group AG планує інвестувати 1,3 мільярда євро 2023-2027 роках у будівництво заводу в польському місті Явор (Jawor) в Нижній Сілезії. Там вироблятимуть нові повністю електричні фургони Mercedes. Завдяки інвестиціям очікується працевлаштування ще понад 2500 осіб.

«Ми хочемо інвестувати понад мільярд євро в Jawor в найближчі роки. У Яворі ми будемо виробляти транспортні засоби майбутнього. Вперше в Європі ми будемо виробляти виключно електричні фургони. Це крок до мобільності без викидів. Давайте подякуємо прем'єр-міністру, всьому польському уряду за добру, засновану на довірі співпрацю», - повідомляє глава відділу комерційних автомобілів в Mercedes-Benz Group Матіас Гейзен.

Деталі угоди: 1 млрд євро, 2,5 тис робочих місць та ексклюзивне виробництво фургонів

Mercedes-Benz Vans підписав угоду з урядом Польщі про розширення європейської виробничої мережі електричних легких комерційних автомобілів, які будуть побудовані в Яворі в Нижній Сілезії.

Електродвигуни і акумулятори уже виробляються у Яворі. А угода є одним із кроків до реорганізації європейської виробничої мережі і будівництва заводу для нової модульної архітектури повністю електричних фургонів, що будуються на новій платформі VAN. ЕА.(Van Electric Architecture).

У 2025 році буде представлена нова, повністю електрична модель фургона Mercedes. Автомобіль на європейському ринку буде вироблятися тільки в Польщі. І саме з урахуванням цієї моделі німецький виробник розширить вже діючу фабрику в Яворі.

Польща все ще приваблює інвесторів попри війну у сусідній Україні

Вкладення коштів в новий завод електромобілів в Яворі показують, що, незважаючи на пандемію і війну в Україні, Польща все ще є хорошим місцем для інвестицій, вважають у польському уряді. Вибір цієї локації визначався гарною дорожньою інфраструктурою та величезними зусиллями державних інституцій.

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що ці інвестиції є чітким показником того, як країна розвиває власне виробництво і промисловість та намагається створити найкращі умови управління і найкращі умови виробництва для іноземних і польських інвесторів, на рівних.

Глава уряду заявив, що інвестиції концерну Mercedes-Benz дуже важливі для Польщі.

«Сьогодні ми також не хочемо конкурувати з іншими країнами регіону, які пропонують менші витрати часу. Це не те, що нас хвилює в першу чергу. Перш за все, ми дбаємо про якісну роботу, тобто гарну освіту, високі зарплати, поєднання всіх цих елементів між собою, таких як навчання нових кадрів, галузеві школи, навчання в політехніці, університетах, за потребами інвесторів», - зазначив глава польського уряду.

Прем'єр-міністр Польщі підкреслив, що спеціальна економічна зона (Валбжицька спеціальна економічна зона Інвест Парк) «також відіграє тут дуже важливу роль».

«З податкової та регуляторної точок зору ми створюємо найкращі умови для інвестування інвесторів. Це надзвичайно важливо, адже це нова робочі місця, сотні - і в майбутньому, навіть найближчим часом - понад тисячу нових робочих місць», - уточнив Моравецький.

Рішення про розміщення виробництва електрофургонів і будівництво заводу як і раніше залежать від виконання різних рамкових умов, в тому числі і від надання державної допомоги.

Джерело: ua.news

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація