Mercedes-Benz показав у дії водневий тягач GenH2 Truck

Mercedes-Benz показав у дії водневий тягач GenH2 Truck

23 вересня 2022
0

У рамках виставки IAA Transportation 2022 в Ганновері Mercedes-Benz демонструє ходові якості свого перспективного сідлового тягача на водні - GenH2 Truck. Охочі можуть покататися на машині, а також подивитися процес заправки «зеленим» воднем, яка здійснюється на станції Shell, розташованій неподалік Hannover Messe.

Зазначимо, що представлений тягач у складі навантаженого 40-тонного автопоїзда має ліцензію на експлуатацію дорогами загального користування, на яких проходить випробування з минулого року.

В даному випадку GenH2 Truck працює на газоподібному водні, хоча Mercedes-Benz при розробці нових моделей буде робити ставку на рідкий водень. Останній має велику щільність енергії, що збільшує запас ходу.

Головна мета - підготувати до виробництва водневий тягач, здатний проїхати без дозаправки до 1000 км. Тому невипадково на своєму стенді в павільйоні компанія показує ще один GenH2 Truck, але вже з баками для рідкого водню. У серію водневий тягач планують запустити в другій половині десятиліття.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація