Mercedes-Benz представив нову твердотільну батарею

Mercedes-Benz представив нову твердотільну батарею

11 вересня 2024
0

Компанія Mercedes-Benz представила нові твердотільні акумулятори для електромобілів наступного покоління. Інноваційні батареї розроблені спільно з Factorial.

Американська компанія стверджує, що її технології розширять запас ходу електромобілів, підвищать безпеку та зменшать витрати автовиробників порівняно з тим, що є на ринку сьогодні.

Mercedes-Benz був одним із кількох автовиробників, разом з Hyundai і Stellantis, які інвестували у Factorial 200 мільйонів доларів у 2022 році.

Протягом багатьох років компанія просуває свою власну твердотільну платформу FEST (Factorial Electrolyte System Technology). Її твердотільні акумуляторні елементи на основі платформи FEST були доставлені на заводи Mercedes-Benz на початку цього літа. Більш безпечна конструкція може зменшити потребу у важких системах охолодження всередині акумуляторної батареї.

Завдяки «проривній щільності енергії» у 450 Вт.год/кг нова технологія може збільшити запас ходу електромобілів до 80% та зменшити вагу електромобілів. Factorial прагне гарантувати майбутнім електромобілям запас ходу у понад 1100 км з одночасним зменшенням ваги на 40% порівняно з традиційними літій-іонними акумуляторами. Очікується, що серійні твердотільні батареї для електромобілів будуть представлені до кінця десятиліття.

За словами головного технічного директора Маркуса Шафера, нова технологія є «наріжним каменем стратегії та прагнення Mercedes-Benz» в розробці акумуляторів для електромобілів.

Джерело: Autogeek
Фото: Electrek

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація