Mercedes-Benz презентує міжміський автобус на суперконденсаторах

Mercedes-Benz презентує міжміський автобус на суперконденсаторах

19 квітня 2022
0

На ринку міжміських автобусів з'явилася новинка – модель Mercedes-Benz Intouro K. Машина завдовжки 10,75 м і радіусом розвороту 18,34 м отримала гібридний привід, аналогічний тому, що застосовується на міському низкопідлоговику Citaro Hybryd.

Між ДВЗ і автоматичною трансмісією (гібридна версія можлива тільки з АКПП) встановлений компактний електромотор завтовшки лише 8 см і потужністю 14 кВт (220 Нм). Він виконує функцію генератора змінного струму і під час гальмування заряджає суперконденсатори. Останні складаються з двох модулів (по 16 двошарових суперконденсаторів в кожному) сумарною потужністю 2 Ач і розташовуються на даху, в задній частині. Для повної їх зарядки достатньо всього одного циклу гальмування зі швидкості 50 км/год до повної зупинки.

Електромотор допомагає автобусу під час розгону, однак сумарна потужність силової установки при цьому не збільшується. Все це сприяє паливній економічності і зниженню шкідливих викидів. В ролі ДВЗ виступає 7,7-літровий турбодизель у 299 або 354 к.с. Покупцям доступні чотири варіанти трансмісії на вибір: 6-ступенева механічна, повністю автоматична Mercedes-Benz PowerShift, а також дві АКП з гідротрансформатором - марок Voith або ZF.

Mercedes-Benz Intouro К оснащений передовими системами активної безпеки: автоматичного екстреного гальмування - Active Brake Assist 5 (ABA 5), виявлення пішоходів і велосипедистів у сліпих зонах - Sideguard Assist та ін.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація