Mercedes-Benz презентував електромобілі в новому амплуа

Mercedes-Benz презентував електромобілі в новому амплуа

20 травня 2022
0

На виставці аварійно-рятувальної техніки RETTmobill 2022, яка проходила з 11 до 13 травня в німецькому місті Фульда, на стенді Mercedes-Benz були представлені автомобілі швидкої медичної допомоги лише на електротязі. Це моделі eSprinter, eVito і EQC.

Почнемо з фургона eSprinter, переобладнаного спеціалізованою компанією Ambulanz Mobile. Модель eKTW має достатній запас ходу, щоб працювати не тільки в місті, а й за його межами. Повна маса машини не перевищує 3,5 т, що дає змогу керувати її з правами легкової категорії.

Завдяки двом додатковим блокам живлення електропостачання медичного обладнання працює незалежно від основних батарей, що приводять в рух 85-кіловатний мотор. Завдяки системі швидкої зарядки акумулятори можна наповнити від 10 до 100% ємності всього за 20 хвилин.

Поруч можна було побачити швидку поменше, але також на електротязі - модель eVito, в розробці якої брали участь дві компанії: давній партнер Mercedes-Benz по забудові машин швидкої допомоги - BINZ, а також фірма Umwelttechnik GmbH.

У салоні встановлені шафки під медобладнання, компресорна станція, а також холодильник. Автомобіль оснащений електромотором потужністю 150 кВт (345 Нм), який живлять батареї ємністю 90 кВт.год (середня витрата - 29,8-26,2 кВт.год на 100 км). У підсумку машина має запас ходу близько 370 км. Опціонально можлива зарядка на 110 кВт, що дає змогу зарядити акумулятори до 80% ємності за 45 хв.

Третім експонатом на стенді став електричний позашляховик EQC 400 4matic, який був доопрацьований дочірньою компанією CARS з Відемара. Машина отримала спеціальне забарвлення і проблискові маячки на даху. Два електромотори сумарною потужністю 300 кВт приводять у рух передні і задні колеса. Запас ходу досягає 421 - 462 км. Стандартна вбудована зарядка на 11 кВт дає змогу заряджати батареї 80 кВт.год від 10 до 100% ємності на 3 години швидше - лише за 7,5 год. А з системою швидкої зарядки потужністю 110 кВт цей процес займає тільки 40 хвилин.

Нагадаємо, що електропозашляховик EQC 400 4matic був запущений у виробництво влітку 2019 року і став першою моделлю сімейства EQ. Це піонер у реалізації фірмової стратегії Ambition 2039, метою якої є перехід на виробництво виключно екологічно чистих автомобілів з трипроменевою зіркою.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація