Mercedes-Benz презентував концепт свого найдешевшого електрокара

Mercedes-Benz презентував концепт свого найдешевшого електрокара

04 вересня 2023
0

На автосалоні IAA в Мюнхені презентували новий Mercedes-Benz Concept CLA-Class. Він є провісником третього покоління седана CLA, яке вийде на ринок наприкінці 2024 року і стане електрокаром. Подробиці авто розкрили на офіційному сайті Mercedes.

Новий Mercedes CLA буде найдешевшим електромобілем німецької марки. Він збереже формат седана-купе з витягнутим силуетом, аркоподібним дахом і високою віконною лінією.

Решітку радіатора замінила пластикова заглушка з діодним підсвічуванням, а фари і ліхтарі нагадують логотипи Mercedes. Дах виконано повністю прозорим.

У салоні Mercedes-Benz Concept CLA-Class поряд зі шкірою Nappa використані матеріали, отримані шляхом вторинного перероблення. Так, тканину в оздобленні отримано з пластикових пляшок і бамбука, а дверні ручки - з переробленого паперу.

На всю передню панель розтягнуто широкий трисекційний дисплей. Електромобіль Mercedes отримав нову мультимедійну систему MB.OS. У салоні встановлено чотири окремі крісла.

Повідомляється, що новий Mercedes CLA буде побудований на новій платформі ММА і отримає 238-сильний електромотор наступного покоління зі зниженим енергоспоживанням. Укупі з продуманою аеродинамікою це дасть змогу домогтися запасу ходу в 750 км з відносно невеликою батареєю на 90 кВт.год. Очікується і більш потужна повнопривідна модифікація.

800-вольтна архітектура дозволить надшвидку зарядку на 53% за 15 хвилин. Крім того, у Mercedes CLA з'явиться двонаправлена зарядка, тобто він зможе живити електрообладнання або навіть цілий будинок.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація