Mercedes-Benz презентував повністю електричний бетонозмішувач

Mercedes-Benz презентував повністю електричний бетонозмішувач

27 жовтня 2022
0

На будівельній виставці Bauma 2022, яка проходить з 24 по 30 жовтня в Мюнхені, Mercedes-Benz Trucks презентує свій перший, повністю електричний бетонозмішувач - Prototype Battery Electric Arocs. Машина побудована спільно з компаніями Paul, яка встановила зокрема 800-вольтну бортову електросистему, а також Liebherr, що надала безпосередньо міксерне устаткування.

Arocs приводиться у рух електромотором потужністю 300 кВт (пікова - 400 кВт), який живиться від шести або семи батарейних блоків, місткістю по 60 кВт.ч кожен. Запас ходу досягає 200 км. Дрібносерійне виробництво машини заплановане на кінець 2023 року.

Також на Bauma 2022 уперше засвітився і далекобійний електричний тягач Mercedes-Benz eActros LongHaul, оснащений електричною коробкою передач відбору потужності (58 кВт, 300 Нм) для роботи з самоскидним напівпричепом. Нагадаємо, що випробування eActros LongHaul на дорогах загального користування стартують вже цього року, а в серію модель обіцяють запустити в 2024 році.

Що ж до дизельних моделей, то на виставці в Мюнхені Mercedes-Benz Trucks показує сідловий тягач в розкішному виконанні Actros L Edition 3. Машина окрім багатої зовнішньої і внутрішньої обробки укомплектована турбодизелем OM471 третього покоління, який став ще економічнішим.

З ним працює в парі нова автоматична коробка передач PowerShift Advanced. що забезпечує швидше і плавніше перемикання. З квітня 2023 роук ця трансмісія буде доступна і з іншими двигунами - OM470 і OM473. На Actros також застосовується система камер Mirror Cam другого покоління, яка встановлюється замість звичних дзеркал.

А ось для моделі Arocs презентований новий, 10-тонний передній міст. На машину в якості опції можна встановити і повністю світлодіодні фари, так само як й на Actros. Для своїх моделей компанія пропонує також гідравлічний ведучій передній міст, а також зчеплення з турборетардером для роботи з надважкими вантажами.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація