Mercedes-Benz визнає, що надто поспішив з планами по електрифікації

Mercedes-Benz визнає, що надто поспішив з планами по електрифікації

25 лютого 2024
1

Під час прес-конференції, присвяченій результатам 2023 року, німецький бренд класу люкс заявив, що тепер прогнозується, що до 2030 року 50 відсотків від загального обсягу продажів становитимуть гібриди та електромобілі. Це п'ятирічна затримка порівняно з початковим планом. У липні 2021 року компанія оцінила, що до 2025 року PHEV і повні електромобілі складатимуть половину обсягу.

Деякі з вас, хто стежив за Mercedes-Benz, пам'ятають стратегію «Ambition 2039», представлену кілька років тому. Одного разу в розлогому документі було речення, яке привернуло увагу багатьох журналістів: «До кінця цього десятиліття Mercedes-Benz Cars прагне стати повністю електричним - там, де це дозволяють ринкові умови». Заява була дещо розпливчастою, але достатньо чіткою, щоб підкреслити цілі бренду щодо електромобілів.

У новому документі, підготовленому для інвесторів, Mercedes-Benz оцінює, що гібриди та електромобілі становитимуть «до 50 відсотків» у другій половині десятиліття, але також лише «там, де дозволяють ринкові умови». Далі компанія зазначає, що «зможе задовольнити різні потреби клієнтів аж до 2030-х років». Це розумний спосіб сказати, що протягом наступного десятиліття він продовжить випускати автомобілі з двигунами внутрішнього згоряння.

Тим часом генеральний директор Ола Калленіус визнає, що автомобілі зі традиційними двигунами залишаються основою грошового потоку компанії. Він сказав Bloomberg Television, що паритет вартості між автомобілями з ДВЗ та електромобілями «буде через багато років». Презентація, зроблена для інвесторів, показала, що витрати на виробництво електромобілів цього десятиліття не опустяться до рівня ДВЗ. Це незважаючи на те, що бензинові автомобілі стануть дорожчими у виробництві, як тільки через пару років набуде чинності новостворений стандарт Євро-7.

У 2023 році загальні поставки Mercedes-Benz PHEV і EV досягли 401 943 одиниць, що на 20,5 відсотка більше, ніж у попередньому році. PHEV зазнали падіння на 12,5 відсотка до 161 275 одиниць, а електромобілі зросли на 61,3 відсотка до 240 668 одиниць. Частка PHEV та EV у загальному обсязі склала 19,7 відсотка (з 16,3 відсотка у 2022 році). Ціль цього року полягає в тому, щоб PHEV і EVs складали від 19 до 21 відсотка від загального обсягу.

Джерело: 24tv.ua
Фото: Motor1

Обговорення новини

No Mercy  

Що на це скажуть адепти електричок, які казали, що електрички у всьому кращі? Виявляється керівництво Мерседес має іншу думку. І авто з ДВЗ навіть попри здорожчання все одно значно дешевші за електрички.

+1-17ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація