Mercedes-Benz знову змінить концепцію впровадження електромобілів

Mercedes-Benz знову змінить концепцію впровадження електромобілів

29 квітня 2024
25

Mercedes-Benz припинить спроби «заштовхнути» споживачів у автосалони для купівлі електромобілів і стане більш гнучким у своїй стратегії силових агрегатів, дозволяючи ринку диктувати, які види транспортних засобів йому слід продавати.

Під час нещодавнього триденного заходу в Штутгарті, який проводився для роздрібних торговців Північної Америки, керівники Mercedes-Benz заявили, що цього року бренд збільшить кількість доступних двигунів внутрішнього згоряння та гібридних автомобілів і не очікує, що відсоток продажів електромобілів різко зросте в 2024 році.

«Кожен дилерський центр стурбований цим переходом до електрифікації та тим, чи він відповідає темпам споживача», - сказав президент Benzel-Busch Motor Car Group і голова дилерської ради Mercedes-Benz Джозеф Агреста.

За його словами, цього року компанія представить 25 нових і лише на ринку США планує продати приблизно на 50 000 купе, седанів, кросоверів і позашляховиків цього року. Під час заходу виконавчий директор Mercedes-Benz Ола Келленіус сказав, що бренд не зацікавлений у погоні за кількістю продажів і не буде знижувати ціни. Натомість це «дасть споживачеві більше цінності за його гроші на відміну від зниження роздрібної ціни».

Джерело: Autogeek
Фото: Carscoops

Обговорення новини

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація
No Mercy  

Мерседес фактично визнав, що електрокари доводиться втюхувати покупцям, але вони все одно в більшості обирають ДВЗ. При нинішніх технологіях ДВЗ найбільш універсальний вибір.

+1-20ВІДПОВІСТИ  
Oleg_H  

No Mercy, Технології не стоять на місці, а розвиваються.
І щоб були електро на 1000+ км, спочатку мають бути на 200,300,500 і т.д.
Сучасний мерс не за рік став таким. яким є зараз, а пройшов дуже багато етапів розвитку. А зараз мерси не витримують конкуренції. І хочуть 50% мито вводити на авто з китаю. Напевно не тому що електрички гівно, а тому що бояться що можуть залишитись в історії приблизно там само де нокія і бекбері.

Якби всі були такі твердолобі як ти, то досі на конях їздили б.

+7-1ВІДПОВІСТИ  
No Mercy  

Oleg_H, не порівнюй коней, в яких немає переваг, з авто на ДВЗ, в яких одні переваги перед електричками. В Китаї уряд доплачує автовиробникам, тому вони мають можливість демпінгувати на ринку.
Що за 10 років змінилося в електричках. Як був обмежений запас ходу в 200-400 реальних км, так і залишився, як була довга зарядка, так і залишилася, як були літієві акумулятори з усіма їхніми недоліками, так і залишилися.

-16ВІДПОВІСТИ  
Показати ще 17
Константин Макаренко  


Шановна спільнота, та досить вже реагувати на цю хвору особу(НоМерсі)...
Виж самі все бачите, людина вдарилася десь. Ну то хай собі живе у своєму "вуглецевому" коконі...
Розвиток іде і дуже цікауво...Мерседес, не дивлячись на свою славетну історію, у цій гонці програє. Китай робить дуже цікаві кроки, але потрібно зважити на те що це частина державної політики і дуже сильно субсидується...
Як-що зважити всі аспекти у галузі електромобільного розвитку, то мені імпонує шлях який обрала компанія БМВ... Єкологічність, енергоефективність, збільшення енргетичної щільності батареї і прискорення часу заряджання...

+6-1ВІДПОВІСТИ  
Oleg_H  

Константин Макаренко, Що саме подобається в китайцях, це те що і якість вже підтягується. Це вже далеко не ті чері Амулєт, які ми бачили 20+ років назад.
І ціни на електро ну дуже привабливі. Особливо при нульовій розтаможці.
Залишається питання запчастин...

+2-1ВІДПОВІСТИ  
Константин Макаренко  

Oleg_H, так.. абсолютно згоден.. авто, доволі гарні, хоча і не дуже пристосовані для Європейського ринку.
Еконрмічна експансія Китаю працює на всі 100%..
Америикози вже вживають запобіжних заходів для захисту своїх виробників..
Ті 50% що доплачує виробникам китайське керівництво, вони забирають у свій бюджет за рахунок 50% акцизу(!) крім того на китайські авто у США тепер не розповсюджується бонус 7500баксів від уряду США(для покупця)...
Європа теж починає спілкуватися із паном Сі(безпосередньо у ході візиту у Францію), стосовно аналогічних дій. Більш того, європейці провели розслідування і мають фактичні претензії до Китаю. із цього приводу...
Аналошічні санкції планується накладання на сонячні панелі(я був здивований), там теж є дотації від китайського уряду для виробників у "піднебесній"...

+2-1ВІДПОВІСТИ  
Показати ще 2

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація