MINI Clubman став жертвою електрифікації

MINI Clubman став жертвою електрифікації

06 лютого 2024
0

Через 55 років після дебюту у 1969 році та майже через два десятиліття після відродження у 2007 році завершилася історія MINI Clubman. Останній Clubman залишив конвеєр заводу MINI у Великій Британії. Загальний тираж моделі перевищив 1,1 мільйона одиниць.

Відхід MINI Clubman прискорили популярність кросоверів та наближення ери електромобілів. Його замінять Aceman та Countryman.

Разом із Clubman пішли в історію розстібні двері багажного відділення, які, як кажуть у компанії, «насправді були свого роду болем». Конструкторам MINI довелося попрацювати, щоб обидві стулки завжди відкривалися повністю, не затуляючи задні ліхтарі, як цього вимагає законодавство.

Щоб гарантувати правильну роботу дверей у будь-яких кліматичних умовах знадобилося тонке налаштування та розробка системи газових амортизаторів.

Ще однією проблемою сучасного Clubman були так звані «клубні двері» («Clubdoor»), які полегшують доступ до задніх сидінь. Встановлена тільки з правого боку кузова, вона не має стійок й відкривається проти руху автомобіля.

Місце MINI Clubman на заводах в Оксфорді та Суїндоні займуть нові члени сімейства, включаючи нещодавно представлену модель з відкидним верхом. Її виробництво розпочнеться наприкінці цього року.

Джерело: Авто Центр
Фото: Motor1

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація