На Hyundai та KIA подали мільярдний позов

На Hyundai та KIA подали мільярдний позов

20 листопада 2023
0

Відомі виробники автомобілів Hyundai та KIA стикнулися з проблемами. На них подали позов до суду страхові компанії у розмірі мільярда доларів у справі про крадіжки. Клопотання автовиробників про скасування позову відхилили. Деталі процесу повідомляє сайт Motor1.

Історія судового позову йде до 2021 року. Тоді різко збільшилася кількість крадіжок моделей Hyundai та KIA. Автовиробники не встановили іммобілайзер на мільйони своїх машин. А після публікації в соцмережах численних відео, присвячених опису проблеми, викрадення дуже почастішали.

Законодавство США зобов'язує виробників захищати транспортні засоби від зловмисників. У той же час представники KIA та Hyundai наполягали, що страхові компанії беруть на себе зобов'язання щодо захисту постраждалих клієнтів внаслідок крадіжки автомобіля.

Окружний суддя США Джеймс Селна відхилив цей аргумент і зазначив, що провина лежить на автовиробниках через порушення законодавства, захисту та надання гарантій.

Корейські компанії намагалися виправити ситуацію оновленням програмного забезпечення у машинах. Поки що невідомо, до чого приведе процес після відхилення апеляції.

Джерело: Обозреватель

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація