На вантажівках Mercedes-Benz з*явилася нова альтернатива дзеркалам MirrorCam другого покоління

На вантажівках Mercedes-Benz з*явилася нова альтернатива дзеркалам MirrorCam другого покоління

08 травня 2022
0

З квітня 2022 року на вантажівках Mercedes-Benz моделей Actros, Arocs та eActros почали встановлювати систему MirrorCam другого покоління, яка замінює звичні зовнішні дзеркала. Відзначимо, що Mercedes-Benz став першим виробником важких вантажівок, який ще в 2018 році запропонував на моделі Actros систему камер замість дзеркал, причому вже як стандартне оснащення. І це ноу-хау кореспондентові Автоцентру вдалося особисто протестувати на дорогах загального користування в Іспанії.

Тепер система MirrorCam була модернізована, зокрема з урахуванням реального досвіду експлуатації численних водіїв. Почнемо з компактніших розмірів. Кронштейни камер з обох боків були вкорочені на 10 см. Таким чином, панорама огляду ще більше наблизилася до звичних дзеркал. Це полегшує рух заднім ходом прямою. Крім того, тепер навіть на широкій кабіні (2,5 м) камери знаходяться на одному рівні із бордюрним дзеркалом, що також покращує видимість.

Були оптимізовані параметри зображення. Так, на корпусі камери в нижній частині з'явилася спеціальна кромка, яка запобігає попаданню дощової води на об'єктив. Камери краще адаптуються до кольору та яскравості, що покращує видимість у темний час. Крім того, зображення, яке передається на дисплеї, стало більш контрастним.

Як і раніше, у MirrorCam можна активувати ширококутний режим під час руху заднім ходом, а також світлові індикаторні смужки, що допомагають визначати відстань до об'єктів, що знаходяться ззаду. Можна увімкнути і панорамний огляд – при проходженні поворотів або на стоянці для моніторингу території навколо автомобіля.

MirrorCam взаємодіє із системою допомоги при проходженні поворотів, яка при повороті праворуч при загрозі наїзду на пішохода або велосипедиста подає звуковий та світловий сигнали. Більше того, опціональна система Active Sideguard Assist у разі небезпеки ДТП взагалі автоматично задіює гальмівну систему на швидкостях до 20 км/год.

Джерело: Автоцентр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація