Наступною електричною моделлю MINI може стати мотоцикл

Наступною електричною моделлю MINI може стати мотоцикл

05 травня 2024
0

Бренд MINI, відомий своїми компактними та стильними автомобілями, тепер може вийти на ринок двоколісних транспортних засобів. Після успішного запуску трьох нових моделей, включаючи повністю електричний Aceman на Пекінському автосалоні, керівництво бренду розмірковує про наступний крок в еволюції урбанічної мобільності - електричний мотоцикл.

Стефані Вурст, голова MINI, поділилася враженнями від тестової поїздки на електричному мотоциклі BMW CE 02, який, як вона зазначає, дав їй безліч позитивних емоцій. Цей досвід змусив її замислитись про можливість розробки електричного байка під брендом MINI. В інтерв'ю вона наголосила, що за наявності інтересу на ринку такий проєкт може бути розглянутий.

Якщо ідея отримає зелене світло, то шеф-дизайнер MINI, Олівер Хайльмер, і його команда візьмуться за розробку електробайка у стилістиці MINI. Хайльмер стверджує, що його команда вже досліджувала можливість створення мотоциклів, щоб зрозуміти, наскільки це можливо.

З погляду технічних характеристик, майбутній електромотоцикл MINI, ймовірно, багато в чому буде схожий на модель BMW CE 02. Цей мотоцикл розвиває потужність до 15 к.с. і здатний розігнатися до 50 км/год за 3 секунди з максимальною швидкістю майже 100 км/год. Акумулятор забезпечує запас ходу близько 100 км і може бути заряджений з 20 до 80% менш як за 2 години.

Що стосується ціни, якщо MINI дійсно випустить свій електричний мотоцикл, він може виявитися дешевшим за свого «брата» від BMW на кілька тисяч фунтів. Це дозволить бренду зміцнити свої позиції на ринку електричної міської мобільності та запропонувати доступний та стильний варіант для молодих та активних городян.

Джерело: SPEEDME
Фото: Auto Express

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація