Найдорожчий у світі мотоцикл продали майже за мільйон доларів

Найдорожчий у світі мотоцикл продали майже за мільйон доларів

24 лютого 2023
0

Раритетний Harley-Davidson 1908 встановив новий рекорд вартості мотоцикла. Вінтажний байк продали на аукціоні Mecum у Лас-Вегасі за 935 000 доларів - за ціною трьох Lamborghini Huracan Sterrato. Про це повідомляє сайт аукціонного будинку.

Цей Harley-Davidson Strap Tank - найперша модель знаменитого бренду. Такі мотоцикли випускали з 1906 року, але попередні моделі не збереглися до наших днів. З 450 Harley-Davidson 1908 року до наших днів дійшло лише 12 байків.

Саме цей мотоцикл знайшли в 1941 році в сараї приблизно за 110 км від Мілвокі. Американець, який знайшов Harley-Davidson, володів ним 66 років. Байк відреставровано до оригінального стану. Частину деталей довелося замінити на нові, але зняті бензобак, приводний ремінь, колеса та сидіння збереглися і були продані разом із мотоциклом.

Мотоцикл Harley-Davidson Strap Tankважить 84 кг та оснащений одноциліндровим 440-кубовим мотором потужністю 4 к. с. Максимальна швидкість становить 64 км/год. Harley-Davidson нагадує велосипед і в нього навіть є педалі - для байків тих років це звичайна практика.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація