Найрозкішніші китайські автомобілі будуть вироблятися в Італії

Найрозкішніші китайські автомобілі будуть вироблятися в Італії

26 липня 2022
0

Американська автомобілебудівна та дизайнерська фірма Silk EV та китайський автовиробник FAW оголосили, що продовжать плани з виробництва електромобілів в Італії.

Вартість проекту спільного підприємства Silk-FAW оцінюється в більш ніж один мільярд євро (1,02 мільярда доларів). За останньою інформацією, Silk-FAW завершить купівлю землі у місті Реджо-Емілія, де буде збудовано завод. І очікується, що на початку вересня відбудеться церемонія відкриття будівництва майданчика, де також буде штаб-квартира компанії з дослідницьким центром.

Нова компанія планує розробляти та виробляти розкішні електричні та гібридні гіперкари під брендом Hongqi у Китаї та Італії. Раніше цього місяця уряд регіону Емілія-Романья звернувся до Silk-FAW за запевненнями на тлі побоювань місцевої влади, що план може не реалізуватися. Однак член правління Silk-FAW Лі Чунтянь, який також є головою FAW Capital Holding Co., підрозділу, який відповідає за зовнішні інвестиції FAW, підтвердив, що FAW повністю підтримує проект.

Очікувалося, що виробництво розпочнеться на початку 2023 року, але ці наміри не здійсняться, оскільки Silk-FAW повідомила про проблеми з іпотекою, яка потрібна для купівлі землі під завод.

Регіональний уряд Емілії-Романьї та місто Реджо-Емілія заявили, що відеоконференція в понеділок була «необхідною і важливою», але додали, що вони все ще очікують на отримання протоколу, підписаного лідерами Silk-FAW, що підтверджує їх зобов’язання.

Джерело: DIP Auto

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація