Названі терміни виходу електричного кабріолета Maserati

Названі терміни виходу електричного кабріолета Maserati

07 жовтня 2022
0

Новий кабріолет Maserati GranCabrio дебютує наступного року і отримає, подібно до розсекреченого днями купе GranTurismo, повністю електричну модифікацію. Про це глава відділу глобальних продуктів італійської марки Массімо Капальді розповів в інтерв'ю британському виданню Autocar.

Чотиримісний кабріолет із тканинним (імовірно) дахом обіцяє стати унікальним представником свого сегменту. У плані цінового позиціонування він буде прямим конкурентом Bentley Continental GTC: керівництво «Мазераті» передбачає, що відкритий гран-туризм коштуватиме приблизно від 200 тисяч фунтів (близько 230 тисяч доларів США).

Технічну начинку, мабуть, перенесуть з купе без змін. Це означає, що GranCabrio отримає трилітровий турбований V6 у двох варіантах потужності (496 і 558 к.с.), а також тримоторну електричну силову установку, що розвиває 762 к.с. та 1350 Нм. Електромобіль буде найважчим - але й найдинамічнішим, хоча до першої сотні, ймовірно, буде розганятися дещо повільніше від купе, якому для виконання цієї вправи потрібно 2,7 секунди.

Виробництво Maserati GranCabrio має стартувати у другій половині 2023 року. Приблизно тоді з'явиться батарейний Grecale Folgore: його анонсували ще на початку весни, але повністю не розсекретили. Відомо лише, що кросовер отримає 400-вольтову батарею (купе та кабріолет використовують 800-вольтову систему) ємністю в 105 кіловат-годин і розвиватиме 800 Нм тяги. Як би там не було, до кінця наступного року в портфоліо Maserati буде не менше трьох електромобілів - і це без урахування батарейної версії суперкара MC20, анонсованої ще 2020-го.

Джерело: AMPERCAR

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація