Нові УАЗи отримали застарілі двигуни стандарту Євро-0

Нові УАЗи отримали застарілі двигуни стандарту Євро-0

05 вересня 2022
1

Ульянівський автозавод продовжує спрощувати свої моделі. Раніше в лінійці УАЗ з'явилися моделі без ABS і подушок безпеки та з двигунами екостандарту Євро-2, а тепер у продаж надійшли версії із ще архаїчнішими моторами класу Євро-0. Про це повідомляє офіційний сайт автовиробника.

Починаючи з вересня, позашляховики UAZ Hunter і автомобілі сімейства УАЗ СГР (більше відомі як «Буханка») стали доступні з 2,7-літровим бензиновим двигуном потужністю 112 к.с. Він відповідає екологічному стандарту Євро-0, який діяв із 1988 по 1992 роки.

Нагадаємо, раніше в РФ офіційно дозволили випуск автомобілів із двигунами класу Євро-2, але в окремих випадках за спеціальним дозволом можна налагодити виробництво та моторів стандарту Євро-0. Таким авто заборонено виїзд за межі Росії.

Примітно, що паралельно у виробництві залишились і УАЗ із двигунами класу Євро-5. Моделі рівня Євро-0 дешевші на 20–25 тис. рублів ($325–410). Тим не менш, вони відчутно дорожчі, ніж моделі 2021 року, навіть незважаючи на спрощені двигуни відсутності систем безпеки.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Горыныч  

Это называется - отрицательный рост экологических норм, а вы просто наймиты госдепа.

+1ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація