Нова російська «Лада» не завелась на презентації

Нова російська «Лада» не завелась на презентації

17 червня 2023
0

Керівник російського «АвтоВАЗу» представив нову Lada Aura на Петербурзькому економічному форумі (ПМЕФ), але вона не завелась. Машину довелося ремонтувати просто на презентації.

Як повідомляють російські ЗМІ, глава «АвтоВАЗу» Максим Соколов намагався показати «Ладу» на ПМЕФ, але машина не завелась. Запустити авто пізніше вдалося міністру фінансів РФ Антону Силуанову.

Силуанову довелося залізти під капот автомобіля вже після того, як «Лада» не піддалася на спроби ремонту від голови Сбербанку РФ Германа Грефа. Коли автомобіль все ж таки вдалося завести, публіка відреагувала дуже бурхливо. Рівень цього тріумфу в мережі порівнюють з радістю від запуску ракети в космос.

Передбачається, що Lada Aura коштуватиме близько 2 млн рублів (тобто близько 25 тис. доларів). За словами Соколова, модель планують використати для чиновників.

Російський автопром сильно постраждав через санкції. Західні автогіганти згорнули бізнес у країні-агресорі та закрили заводи. А власне виробництво автомобілів у Росії зупинилося через дефіцит деталей.

Джерело: Обозреватель

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація