Нові авто від Rimac зможуть працювати на дизелі та пропан-бутані

Нові авто від Rimac зможуть працювати на дизелі та пропан-бутані

08 січня 2024
2

Компанія Rimac створила собі репутацію виробника гіперкарів, які мають електричну силову установку. Однак хорватський автовиробник повідомив, що прагне перейти на інші джерела енергії, у тому числі пропан-бутан, водень і дизельне паливо.

«Компанія Rimac - це лише електричний бренд. Компанія робить те, що є найцікавішим у конкретний час», - заявив генеральний директор компанії Мате Рімак.

Судячи з усього, використання нових для компанії типів силової установки має покращити співвідношення потужності та ваги моделей бренду, особливо враховуючи, що батареї складають більшу частину ваги в електромобілів.

Можна припустити, що автовиробник планує використання «хімічно різного» палива для виробництва електроенергії.

Rimac, мабуть, є одним із найкомпетентніших автовиробників, коли справа доходить до забезпечення чудових характеристик електрифікованих автомобілів.

Друга серійна модель компанії, Rimac Nevera, є демонстрацією сили, адже вона змогла встановити рекорд для електромобілів на Нюрбургрингу з часом кола 7:05,298. Раніше в цьому році електромобіль також побив понад 20 рекордів завдяки своїй силовій установці потужністю 1914 кінських сил.

Джерело: Autogeek

Обговорення новини

bmaximenko  

Його звати не Рімак, а Рімац.

+1ВІДПОВІСТИ  
bmaximenko  

Також з формулювання на початку статті можна припустити, що мова про перехід з електричної силової установки на іншу. Так от - ні. Слава установка залишається виключно електричною. Вони експериментують з виробленням енергії за рахунок хімічних реакцій.

І чому нема посилання на джерело?

Ось повна неупереджена стаття на цю тему: https://www.autocar.co.uk/car-news/new-cars/next-rimac-supercar-could-be-diesel

+1ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація