Новий Porsche 911 GT3 підготували до гонок

Новий Porsche 911 GT3 підготували до гонок

10 липня 2022
0

Представлений на початку 2021 року Porsche 911 GT3 на сьогоднішній день є флагманським спорткаром покоління 992, а також основою для гоночних автомобілів марки. Вже представлений новий 510-сильний Porsche 911 GT3 Cup (Type 992) для фірмового монокубку Porsche Mobil 1 Supercup, а зараз готується до дебюту ще серйозніша версія GT3 R, яка виступатиме в гонках категорії GT3. Офіційна прем'єра Porsche 911 GT3 R ще не відбулася, але частина інформації про новинку вже відома.

Менеджер програми Себастьян Гольц підкреслив, що в роботі над новим поколінням моделі інженери Porsche Motorsport зосередилися над тим, щоб зробити автомобіль більш доброзичливим для пілотів, включаючи недосвідчених гонщиків.

Автомобіль отримав більш просторий кокпіт, покращену оглядовість та більш ефективну систему кондиціонування - зроблено це для того, щоб знизити стомлюваність пілота, який міг би показувати стабільніший час кола у довгих перегонах.

Для зручності інженерів доопрацьовано систему телеметрії. Там, де купе покоління 991.2, яке бере участь у гонках з 2019 року, необхідно було використовувати кілька програм і різних кабелів для ноутбука, у новинки - один кабель і одна програма. Крім того, тепер можна налаштовувати більше функцій машини за допомогою програмного забезпечення.

Природно, гоночний спорткар отримає агресивніший, ніж у 911 GT3 Cup (Type 992) і тим більше, ніж у дорожнього 911 GT3 (992), аеродинамічний обвіс і потужнішу силову установку. Щоправда, поки що технічні характеристики моделі поки що не розкриваються. Невідома й дата офіційної прем'єри автомобіля, натомість уже підтверджено, що новинка пройшла обкатку на гоночних трасах Монца в Італії, Барселона в Іспанії та Спа у Бельгії.

Джерело: Porsche Motorsport

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація