Новий суперкар TVR, який чекають вже 5 років, все ж таки «випустять»

Новий суперкар TVR, який чекають вже 5 років, все ж таки «випустять»

08 травня 2022
0

Нинішній глава марки Ліс Едгар заявив журналу Evo, що постачання готових спорткарів Griffith розпочнеться у четвертому кварталі 2023 або на початку 2024-го. Але річ у тому, що модель і так чекають понад чотири з половиною роки, і деякі клієнти вже втратили терпіння і відмовилися від оформленого раніше замовлення.

З моменту дебюту нового покоління британського спорткара TVR Griffith скоро пройде п'ять років. У 2020 році з'явилася інформація, що єдиний існуючий прототип Griffith сертифікували для доріг загального користування і компанія приступає до випробувань. Крім того, TVR вдалося домовитися з Ford про використання п'ятилітрового двигуна V8 Coyote від Mustang (на Мустангу цей двигун видає 506 кінських сил). До кінця року TVR зміг зібрати замовлення на суму 40 мільйонів фунтів стерлінгів, проте Griffith так і не був запущений у виробництво, тому що завод в Уельсі потребував ремонту.

Через рік, влітку 2021-го, стало відомо, що компанія має намір запропонувати для ще не випущеного Griffith електричну і гібридну установки, проте першим все ж таки повинен з'явитися спорткар з «фордовським» двигуном V8.

Згідно з новою інформацією, яку наводить видання Evo, виробництво машин на заводі неподалік Кардіффа все ж таки буде запущено, а відвантаження перших екземплярів Griffith почнуться в четвертому кварталі наступного року. Прийом замовлень продовжується.

Для того, щоб замовити Griffith Launch Edition (загалом буде випущено 500 автомобілів «вітальної» серії), необхідно внести депозит у розмірі п'ять тисяч фунтів стерлінгів.

Джерело: EVO

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація