Новий кросовер Lada не змогли запустити у виробництво

Новий кросовер Lada не змогли запустити у виробництво

19 січня 2024
1

Розрекламований проєкт Lada X-Cross 5 закрили. Масове виробництво китайського кросовера FAW так і не змогли налагодити під брендом Lada - випустили тільки 170 машин. Про це повідомляє сайт Мотор.

Кросовери Lada X-Cross 5 зараз припадають снігом на парковці складального підприємства в Санкт-Петербурзі - колишнього заводу Nissan, який простоював з 2022 року і був проданий за 1 євро.

У вільному продажі ці Lada X-Cross 5 так і не з'являться - їх розпродали в корпоративні автопарки кількох компаній з Москви і Тольятті. Більше випуск моделі не планується і всі згадки про неї вже зникли з сайту Lada.

Річ у тім, що китайський концерн FAW вирішив вийти з проєкту після введення санкцій США проти «АвтоВАЗу» - там бояться потрапити під вторинні обмеження і вирішили не ризикувати. Комплектуючі для складання авто припинили поставляти в РФ.

Як відомо, нова Lada X-Cross 5 - це точна копія китайського FAW Bestune T77. Примітно, що в салоні кросоверів залишився логотип FAW на кермі, адже його не змогли замінити.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

mavrx5  

Directed by ROBERT B. WEIDE...

+2ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація