Новий плагін-гібрид Bentley замінить легендарний двигун W12

Новий плагін-гібрид Bentley замінить легендарний двигун W12

09 травня 2024
0

Компанія Bentley цього літа планує зняти з виробництва свій культовий двигун W12. Кабріолет Batur - це лебедина пісня дванадцятициліндрового силового агрегату. Але що його замінить? Звичайно, зменшена та електрифікована альтернатива.

Bentley анонсувала новий Ultra Performance Hybrid, який займе нішу флагманського силового агрегата. На заміну 6,0-літровому двигуну з подвійним турбонаддувом прийде бензиновий V8. У Bentley кажуть, що сукупна потужність нової силової установки перевищить 740 кінських сил, що на 89 к.с. більше в порівнянні з нинішніми моделями Flying Spur Speed і Continental GT Speed.

Точна величина крутного моменту не називається, але число буде чотиризначним. Bentley має на увазі 1000 ньютон-метрів. Він буде доступний у ширшому діапазоні обертів порівняно з W12. Bentley зазначає, що Ultra Performance Hybrid стане її «найдинамічнішою» силовою установкою в історії. Вона також буде «найефективнішою» завдяки гібридній технології.

Невизначеного акумулятора вистачить на 80 км пробігу на електротязі. Зазначається, що британський автовиробник використовуватиме свій Ultra Performance Hybrid у новому сімействі суперкарів.

Цікаво, що за останні 20 років старий двигун було виготовлено тиражем у 105 000 екземплярів, протягом яких він отримав майже на 40 відсотків більше потужності. Витрата палива знизилася на 25 відсотків, але новий гібридний V8 прагне забезпечити ще більшу ефективність.

Bentley - не єдиний бренд високого класу з концерну Volkswagen, який поступово відходить від двигунів великого об'єму. Audi вже «вбила» свій V10, знявши з виробництва суперкар R8. Lamborghini наслідує цей приклад пізніше цього року, випустивши заміну Huracan з гібридом V8.

Джерело: Autogeek
Фото: Motor1

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація