Новий седан Lada виявився клоном Dacia Logan

Новий седан Lada виявився клоном Dacia Logan

07 червня 2024
0

У РФ з'явився новий автомобіль Lada Iskra, який є компактним седаном, базованим на третьому поколінні Dacia Logan. Про це повідомляє сайт Carscoops.

Президент «АвтоВАЗу» Максим Соколов на презентації не зазначив, що модель базується на Dacia Logan третього покоління, але заявив, що модель була розроблена в «рекордні сроки» на «повністю локалізованій» сучасній платформі.

Ця платформа використовується Renault CMF-B LS, яка також є основою для «Логана» третього покоління. Відомо, що Renault планувало випускати цю модель в Росії, але через політичні та економічні обставини, вони відмовились від проекту, продали свої активи в Росії і припинили співробітництво з «АвтоВАЗом». Отже, Lada Iskra, здається, є переробленим Dacia Logan без офіційної ліцензії від Renault.

Силует Lada Iskra і Dacia Logan дуже схожі, але російський седан відрізняється переднім дизайном, крилами і фарами.

Двигуни Lada Iskra запозичено від інших моделей марки, зокрема 1,6-літрові чотирициліндрові агрегати на 90 і 106 к.с., які також використовуються у Lada Granta і Vesta. Покупцям пропонуються китайські 6-ступінчаста механічна коробка передач або варіатор.

Виробництво нової Lada Iskra планується з 2025 року. Цей седан займе проміжне місце між Lada Granta і Vesta на російському ринку.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація