Opel готує доступний компактний електромобіль

Opel готує доступний компактний електромобіль

03 листопада 2023
0

Лінійку електромобілів Opel поповнить нова доступна модель початкового рівня. Електрокар буде трохи компактнішим за хетчбек Corsa. Про це розповіли на сайті Autocar.

Генеральний директор Opel Флоріан Хюттль натякнув, що бренд розробляє доступний електромобіль. Він отримає нову енергомістку акумуляторну батарею, яка знизить виробничі витрати.

Одним із головних завдань інженерів під час розроблення компактних електрокарів є зниження ваги. Завдяки цьому вдасться сильно збільшити їхній запас ходу.

«Наша мета для наступного покоління - 25 000 євро за електромобіль», - сказав Хюттль.

Він підкреслив, що зараз багато автовиробників створюють доступні електрокари, і бренду необхідно на це відреагувати.

Найімовірніше, новий електромобіль буде заснований на платформі STLA Small від Stellantis, яку використовує новий Citroen e-C3. Вона призначена для різних моделей від A- до C-сегмента. Архітектура підтримує акумуляторні батареї місткістю від 37 до 82 кВт.год.

Базова версія моделі може отримати електромотор потужністю приблизно 94 к.с. Також стануть доступні й потужніші модифікації.

Очікується, що новинка надійде в серійне виробництво у 2026 році. Її початкова вартість становитиме приблизно 26 500 доларів.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація