Panasonic планує наростити випуск акумуляторів

Panasonic планує наростити випуск акумуляторів

17 серпня 2022
0

В даний час Panasonic постачає літієві акумулятори для потреб Tesla як із спільного підприємства в штаті Невада, так і з Японії. Виробничі лінії компанії в цій країні мають більш високий ККД, і тепер Panasonic хоче зайнятися оптимізацією своїх виробничих процесів у США, щоб місцеві підприємства не відставали від японських у своїй ефективності. Є резерви підвищення продуктивності на 10%.

Як повідомляє Nikkei Asian Review, у першому півріччі десятки фахівців з Японії вирушили до Невади, щоб підвищити продуктивність місцевого підприємства з виробництва тягових акумуляторів. У перспективі підприємство має налагодити щорічний випуск тягових батарей сукупною ємністю 43 ГВт.год.

У США Panasonic збирається збільшити обсяги випуску літієвих осередків типорозміру 2170, які застосовуються досить давно і в перспективі повинні поступово поступитися місцем більш сучасним осередкам типу 4680. Останні Panasonic вже виробляє на своїй пілотній лінії в Японії, а в США потреби в них Tesla покриває силами. На позаминулій квартальній конференції Ілон Маск (Elon Musk) зізнався, що в поточному році можливості Tesla не обмежуватимуться кількістю доступних осередків типорозміру 4680, але в наступному році ця проблема може стати актуальною.

Минулого місяця корпорація Panasonic заявила, що збирається побудувати в штаті Канзас нове підприємство з виробництва акумуляторних осередків, але це відбудеться не раніше 2024 року. Минулого тижня китайські ЗМІ активно обговорювали можливість використання компанією Tesla на своєму підприємстві в Берліні пакетних батарей виробництва китайської компанії BYD. Електромобілі Tesla зараз використовують циліндричні акумуляторні осередки, і перехід на акумулятори пакетного типу дуже ускладнив би виробничі процеси в Берліні, тому до таких чуток слід ставитися насторожено. Не виключено, однак, що в майбутніх моделях електромобілів Tesla передбачає використання батарей іншого компонування, особливо в Китаї, де вона сильно залежить від місцевих постачальників.

Джерело: AMPERCAR

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація